KNWU zwicht voor Van Moorsel

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft gisteren Anouska van der Zee bij NOC*NSF voorgedragen voor de olympische wegwedstrijd, naast Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Mirjam Melchers. De KNWU gaf met dat besluit gehoor aan de oproep van Van Moorsel.

De nationale kampioene dreigde afgelopen weekeinde haar olympische titel in Athene op dit onderdeel niet te verdedigen als zij geen steun zou krijgen van haar ploeggenote Van der Zee. Chantal Beltman was ook in beeld als derde lid van de Nederlandse ploeg. Dinsdag had ze een gesprek met topsportcoördinator Johan Lammerts en Joop Alberda, technisch directeur van NOC*NSF.

Volgens Lammerts vond bondscoach Egon van Kessel Van der Zee beter in zijn tactische plannen passen dan Beltman. ,,Hij heeft de intentie met twee kopvrouwen naar Athene te gaan voor de wegwedstrijd. De derde renster moet zich dus absoluut schikken in een dienende rol. Alles overwegende heeft Van Kessel daarom voor Van der Zee gekozen'', lichtte Lammers de voordracht toe.