Shampoo in het stenen tijdperk

In het stenen tijdperk strijden twee stammen om een uitvinding van vele eeuwen later. De stam van de vette haren wil graag de shampoo bemachtigen waarmee de stam van de schone haren goede sier maakt. Klinkt dit flauw? Dat klopt. RRRrrr!!! is zo melig dat af en toe toch onwillekeurig de lachspieren gaan werken. Zoals bij de vertraagde beelden van de oermensen die in een beekje hun haar wassen, met veel tegenlicht. Die scène kan shampoofabrikant Timotei zo gebruiken als commercial. Helaas zitten er ook veel vermoeiende grappen in van het soort dat iedereen in de ene stam Pierre heet en in de andere Tonton. RRRrrr!!! kan bogen op gastrolletjes van Gérard Dépardieu en Jean Rochefort die zich met zichtbaar genoegen een weerzinwekkend uiterlijk aanmaten, met vieze tanden en ongelooflijk goor haar. AW

RRRrrrr!!! Regie: Alain Chabat. Met: Maurice Barthelemy, Marina Foïs, Elise Larnicol, Gérard Depardieu. In: The Movies, Amsterdam, Babylon, Den Haag, Cinerama, Rotterdam.