Nederlander Kees van Oostrum in Academy genodigd

De Nederlandse regisseur en cameraman Kees van Oostrum is uitgenodigd lid te worden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De leden van de Academy beslissen jaarlijks over de toekenning van de Oscars, de belangrijkste onderscheiding voor publieksfilms. Van Oostrum, in Nederland bekend als regisseur van Het bittere kruid (1985) en de geflopte Dial 9 for Love (2001), in Amerika vooral bekend als cameraman, maakt deel uit van een groep van 127 kandidaatleden. Onder hen bekende namen als Viggo Mortensen (Aragorn in The Lord of the Rings), Ken Watanabe (The Last samurai) en Scarlett Johanssen, hoofdrolspeelster van Lost in Translation, waarvan ook regisseur Sofia Coppola is uitgenodigd. Andere Nederlanders die al lid zijn van de Academy zijn onder meer de regisseurs Paul Verhoeven en Jan de Bont.