`Kaartje gewonnen op het werk'

Maria Yuste van Vlissingen (38) uit Beverwijk en Tanja Polman (29) uit Amsterdam zijn collega's.

Tanja Polman: ,,Ik heb het kaartje voor de wedstrijd gisteren op het werk gewonnen. De mooist uitgedoste oranjefan zou een kaartje krijgen, dus ik had me enorm opgedirkt. Met balonnen aan mijn benen en zo.''

Maria Yuste van Vlissingen: ,,Ja, en toen zegde een collegaatje van ons op het laatste moment af. Ik kon mee. Ik hoorde het pas gisteravond om zeven uur. Ik moest nog een was draaien, de strijk doen. En een oppas regelen voor mijn kinderen.''

Tanja: ,,Ik dacht, ik móét winnen. Ik heb al mijn charmes in de strijd gegooid. Ik wilde dolgraag gaan. Maar duizend euro voor een arrangement, dát heb ik er niet voor over.''

Maria: ,,Mijn kinderen zeiden: ga maar hoor mam, je hebt het verdiend. Ik heb een beetje moeilijke tijd achter de rug. Maar nu ga ik even genieten.''