Jonge vrouw in directe bouw

Vanaf morgen zit er een nieuwe adjunct-directeur bestuur en beleid bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud. Het wát? ,,Het hoofdbedrijfschap'', antwoordt Laura Seegers, die de functie in Rijswijk gaat vervullen. Dat is het overkoepelende instituut van zowel werkgevers als werknemers in de stucadoors, vloerenleggers en de divisie `plafond en wand', zoals installateurs van systeemplafonds. De sector telt 5.900 bedrijven, biedt werk aan circa 20.000 personen. Seegers (29) studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte als lobbyiste voor FNV-Bouw in Brussel en Den Haag. ,,Ik heb altijd met veel plezier in, nee, voor de bouw gewerkt. Het is allemaal zo lekker recht door zee. Een speciaal trucje om het ijs te breken heb ik niet, wel probeer ik zelf ook altijd zo direct mogelijk te zijn.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps