`Even terug en nu gaan we weer'

Tussen vier en acht uur vanochtend vertrokken dertien charters vol voetbalfans van Schiphol naar Lissabon voor de halve finale van Nederland tegen Portugal. Karel Visscher (53) uit Oldenzaal gaat met zijn dochter Kim (20).

Karel: ,,We waren al acht dagen in Portugal. We zijn net even anderhalve dag thuis geweest, effe kijken hoe het gaat op de zaak, effe afkoelen en uitrusten. Halen we de finale, dan gaan we zondagochtend wéér. Moeders heeft kaartjes geregeld voor alle wedstrijden. Het was een verrassing. Nee, zij is niet mee. Ze houdt wel van voetbal, maar ze past op de zaak. Ik heb nog twee zoons, die houden meer van zuipen dan van voetbal.

,,Ik dacht, we gaan voor één mooie wedstrijd, dan liggen we eruit. Maar we zijn door! Ik heb alles afgezegd. Afspraken voor het werk. En ik kan niet naar de verjaardag van mijn broer. Dat moet-ie maar snappen. Ik vind het heerlijk. Het feest, de sfeer, de lol.''