Ongeluk leidt tot drie doden

Het zware ongeluk met een Duitse vrachtwagen in Kerkrade van afgelopen vrijdag heeft in totaal drie mensenlevens gekost. Het gaat om de chauffeur van de truck en om twee medewerkers van de winkel die door de vrachtwagen werd geramd. Aanvankelijk ging de politie er op basis van getuigenverklaringen vanuit dat er drie mensen in de vrachtauto zaten, maar later bleek de chauffeur alleen te zijn geweest.

Reddingswerkers hebben de lichamen van de twee medewerkers in de loop van zaterdag kunnen bergen. Het gaat volgens de politie om een 55-jarige vrouw uit Kerkrade en een 34-jarige Iraakse asielzoeker uit Eijgelshoven. De identiteit van de Duitse vrachtwagenchauffeur is nog niet bekend. Oorzaak van het ongeluk is hoogstwaarschijnlijk dat de remmen van de truck niet meer functioneerden.