Drietal filmt geweld

De politie van Eindhoven heeft zaterdag twee jongens en een meisje aangehouden die verdacht worden van het plegen van enkele geweldsdelicten in Eindhoven. De twee jongens van achttien en negentien jaar sloegen willekeurige slachtoffers in elkaar, waarbij het 18-jarige meisje de geweldplegingen op film vastlegde. Zowel de twee jongens als het meisje zijn niet afkomstig uit Eindhoven.

De drie werden aangehouden nadat slachtoffers aangifte hadden gedaan. Volgens de politie was beroving niet het doel van het drietal, maar waren ze puur uit op geweld. Tot nu toe zijn er drie acties bij de politie bekend. Op 4 juni werd een 23-jarige Eindhovenaar tegen zijn hoofd geslagen, terwijl hij met zijn vriendin over de Mathildelaan fietste. Het slachtoffer zag het meisje onderwijl filmopnames maken.

Een 16-jarige jongen uit Eindhoven werd 19 juni belaagd door de twee jongens terwijl hij op het Stadhuisplein op zijn skateboard reed. Het slachtoffer rende weg en de jongens achtervolgenden hem, waarbij ze zijn skateboard afpakten en in een fontein gooiden. De jongen zelf raakte niet gewond. Ook van dit incident werden opnames gemaakt. Dezelfde dag werd een 21-jarige Eindhovenaar mishandeld terwijl hij op zijn fiets zat.

De drie verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.