Tattoo

In tattoo-shop Body Blue bij ons om de hoek is het ineens minder druk. Engelsen zijn in Albufeira plotseling minder fanatiek om de nationale vlag op hun lichaam te laten branden. Ze hadden in David Beckham hun grote voorbeeld. Hij heeft een soort slagschip achter op zijn nek laten aanbrengen. Wie in Engeland geen beschildering op zijn lichaam heeft, telt niet mee. Aangezien hier in de warmte de kleren uitgaan, valt dat extra op. Kinderen krijgen om te wennen al vast een plakplaatje. Hoe diep kan een ooit zo trots volk zinken. En dan nog maar niet te spreken over de onrust door dronken Engelsen op de beruchte Strip, waar bars en terrasjes zich aaneenrijgen, na een overwinning van de Britten. De ME rukte dagelijks uit. Weer een bewijs dat voetbalvandalisme een maatschappelijk probleem is, want de wedstrijden waren meestal op 300 kilometer afstand. Het zal nu een stuk rustiger worden. Eigenaar Da Silva van een tapasbar hing gisteren oranje vlaggetjes op. De aanpalende ijscoman kwam niet meer bij van het lachen. ,,Ga je nou op de Hollandse toer?'' De Portugezen moeten geld verdienen en verloochenen daarvoor zelfs hun afkomst. Body Blue speelt er ook op in. Ik dacht dat die beschilderingen er nooit meer afgaan, maar deze bebaarde Tattoo Bob zegt ze ook te kunnen verwijderen. No scarring, no burning, no pigmentation, no risk. Er is dus nog hoop, want in het bejaardentehuis staat het een stuk minder stoer.

    • Erik Oudshoorn