Purcell:

Een hele opera met drie actes binnen 53 minuten! En dan nog een van de mooiste aller tijden!! Bovendien in een prachtuitvoering met Susan Graham en Ian Bostridge!!! Henry Purcell (1659-1695) wist zich in Dido and Aeneas te beperken, uiteindelijk gaat het zelfs alleen om het een na laatste nummer, When I'm laid in earth, 3 minuten 50 seconden.

Het verhaal is oud. Aeneas komt na de verwoesting van Troje terecht in het Carthago van koningin Dido. Een grote liefde laait op, maar Aeneas moet verder, naar Italië om daar Rome te stichten, het nieuwe Troje dat later Carthago zal verwoesten. De ontroostbare Dido blijft zich bekommeren om Aeneas, haar hart is in When I'm laid in earth onvoorstelbaar groot. ,,Als ik word begraven, moge mijn vergaan je geen problemen geven, herinner me, maar vergeet mijn lot.'' Susan Graham zingt het met hartbrekende versieringen, je hoort Dido's lippen trillen, haar tranen biggelen.

Dido and Aeneas

(Virgin Veritas 5 45604)

    • Kasper Jansen