Nout Wellink weet gewoon niet waarover hij praat

In deze krant van 19 juni stond dat de SER verdeeld is over de Werkloosheidswet en dat volgens Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank, de WW-uitkeringen te hoog zijn en de uitkeringsduur te lang is.

Dat deze woorden worden gesproken door iemand die, nota bene met medeweten van Zalm, toestaat dat directieleden van De Nederlandsche Bank extra vroeg gepensioneerd mogen worden, en er extra stortingen voor deze topmannen zijn gedaan, is werkelijk een gotspe.

Ik betwijfel of Wellink zich bewust is van de vaak schrijnende situaties bij een groot deel van de Nederlanders. Hij weet tenminste niet waarover hij spreekt, wanneer hij zegt dat de ontslagbescherming van werknemers in vaste dienst te hoog is.

Ik zou Wellink, en wellicht kan hij minister Zalm meenemen, willen vragen 'savonds rond de klok van 18.00 uur diverse Amsterdamse markten af te lopen, om de vele senioren, zwervers en daklozen te zien die in (afval-)groente-fruit-bloemen staan te graaien of er nog iets eetbaars te vinden is.

    • Marijanne Velthuysen van Santen-De Vries