Floris:

Ondanks de `Fuck lounge'-tekst op zijn favoriete T-shirt werd Floris Klinkert bij zijn debuut, twee jaar geleden, gemakzuchtig in het lounge-hoekje weggezet. Nu dat genre is weggesmolten, gaat Floris moeiteloos voort op zijn weg.

Zijn voorkeur voor ontspannen tempo's en warme, omfloerste klankkleuren laat zich misschien met die vermaledijde lounge associëren, maar de Amsterdamse muzikant doet er net iets meer mee. Hij weeft er een web van dat ruim ademend rond de verrichtingen van de verschillende vocalisten valt.

Zijn elektronische thuisvlijt wordt hier en daar sierlijk afgezet tegen de verrichtingen van `echte' muzikanten, waarbij vooral de strijkersarrangementen in gunstige zin opvallen. Af en toe kruipt er iets gemakzuchtigs in de muziek en neigt bijvoorbeeld de inzet van een saxofoon vervaarlijk naar vrijblijvende achtergrondmuziek. Maar verder glijdt Drunk On Life aangenaam voorbij.

Drunk On Life (United)

    • Jacob Haagsma