Dode door ongeval truck in Kerkrade

Een zwaar ongeluk met een vrachtwagen in het Limburgse Kerkrade heeft gistermiddag het leven gekost aan de chauffeur van de truck. Waarschijnlijk zijn er ook twee doden gevallen in de winkel waarin de vrachtwagen zich boorde.

De politie kon gisteravond alleen bevestigen dat twee winkelmedewerkers nog werden vermist.

De vrachtauto, die een Duits nummerbord voerde, had hoogstwaarschijnlijk problemen met de remmen waardoor de wagen een bocht miste. De truck, die geladen was met staalplaten, reed frontaal een kleine supermarkt binnen. Er ontstond een hevige brand. Reddingsploegen konden het pand urenlang niet betreden vanwege het gevaar voor instorting. Om explosies te voorkomen werd het gas in de straat afgesloten.

Ooggetuigen vertelden dat de vrachtwagen met grote snelheid de Haanraderweg kwam afrijden. Verschillende voorbijgangers hoorde de chauffeur op de kruising met de Meuserstraat roepen dat er iets mankeerde aan de remmen. Vlak daarna ramde de vrachtwagen de winkel.

Brandweerkorpsen uit Nederland, Duitsland en België waren snel ter plaatse. Nadat de brand was geblust, hebben reddingswerkers de aanhanger uit de winkel getrokken. De cabine van de truck bleef staan voor het technische onderzoek van de recherche en om instorting van het pand te voorkomen. Tegen middernacht is ook de cabine weggetakeld. Vanochtend zou met speurhonden verder worden gezocht naar de twee vermiste winkelmedewerkers. Aanvankelijk werd er nog vanuit gegaan dat er, naast de chauffeur, nog twee andere mensen in de vrachtwagen zaten. Later op de avond sprak de politie dit tegen.

Buurtbewoners vertelden dat de weg als gevaarlijk bekend staat. Elke dag rijden er vele tientallen vrachtwagens van de steile Haanraderweg af. De gemeente Kerkrade kondigde meteen een onderzoek aan naar de verkeersveiligheid op het kruispunt. Dat zal zich vooral richten op de vraag of vrachtwagens op de Haanraderweg in de richting van de t-kruising met de Meuserstraat mogen blijven rijden. Een paar maanden geleden ging hier een vrachtauto door zijn remmen. Vorig jaar slipte een strooiwagen op dezelfde plek, maar ook die kwam in het grasveld terecht.