Boris:

Van de eerste vocale uithaal op de cd – die precies lijkt op die van Marvin Gaye aan het begin van `Sexual Healing' – tot de smekende buigingen die hij elders in zijn zang legt, laat Boris er geen twijfel over bestaan: hij voegt zich bij het legioen van zangers voor wie een zwoel ritme, soepele stem en zoetgevooisd timbre het hoogste goed zijn. Idols-winnaar Boris wordt op zijn debuut-cd, Rely On Me, terughoudend begeleid door het productie-team dat eerder ook werkte met Jamai en Hind. Fluitsma en Van Tijn hebben de verleiding weerstaan om uit te pakken met koren en strijkers.

De stem van Boris is even goed gedoseerd. Boris kan hoog en lieflijk, én laag en streng klinken. Het in soulmuziek zo gewaardeerde `gevoel' zit bij Boris rechtstreeks in de noten, zonder opzichtig vocaal gekronkel. De nummers zijn mooi gekozen, met een paar uitschieters die ook nog door de zanger zelf geschreven blijken te zijn: `Rely On Me' en `Wasting Time'. De hit `When You Think Of Me' is eigenlijk nog het minste nummer.

Rely On Me

(BMG 82876 630372)

    • Hester Carvalho