Verkeersongeluk in Iran: 90 doden

Een tankauto met benzine is gisteravond ingereden op een aantal passagiersbussen op de grote weg tussen de Iraanse steden Bam en Zahedan. Bij de resulterende explosie en brand zijn negentig mensen om het leven gekomen en zeker 100 gewond; een zegsman van het Rode Kruis sprak van mogelijk wel 200 doden. De chauffeur van de tankauto had kennelijk de macht over zijn stuur verloren. De bussen stonden te wachten bij een politiebureau voor inspectie op drugs en andere smokkelwaar. Dit is gebruikelijk in deze zuidoostelijke regio die grenst aan Afghanistan, de grootste exporteur van opium ter wereld. Iran is berucht om zijn auto-ongelukken. In 2002 werden er 400.000 botsingen en als resultaat 21.000 sterfgevallen geteld. Veel Iraniërs rijden in slechte auto's en negeren de verkeersregels.