VERDER VERSCHENEN

Tim op de tegels, van Tjibbe Veldkamp (tekst) en Kees de Boer (illustraties), is een komisch prentenboek over wat er van komt als je letterlijk een bevel van je vader (`niet van de tegels') opvolgt. (Van Goor, €13,50)

Angela Prins, eigenares van een kinderkookcafé, heeft na `Patatje Zwaardvis' een nieuw kookboek voor kinderen gemaakt: Bij ons is alles lekker, met internationale recepten. Prins neemt koken voor kinderen serieus; geen knakworst in bladerdeeg maar focaccia dat bij haar rozemarijnkoek heet. (Lemniscaat, 9+, €17,95)

Uitgeverij Gottmer geeft opnieuw de klassieke Barbapapa-reeks uit van Annette Tison en Talus Taylor. In deel 1, Barbapapa, zien we hoe Barbapapa uit de aarde wordt geboren. Op bezoek gaan bij deze amorfe familie is vooral leuk voor wie ook de tekenfilms kent. (Gottmer, <6, €7,50)

De bij kinderen geliefde oud-schoolmeester Jacques Vriens schets in Tien Torens Diep een authentiek beeld van een mijnwerkersdorp in de jaren vijftig. In het verhaal over twee vrienden die later de mijn in willen, gaat in het begin gebukt onder een hoog Klokhuis-gehalte, maar eindigt mooi droevig. (Van Holkema & Warendorf, ill.: Annet Schaap, €10,99)

    • Monique Snoeijen