Schalken gemakkelijk door naar tweede ronde

Sjeng Schalken heeft gisteren op overtuigende wijze de tweede ronde van Wimbledon gehaald ten koste van de Brit Lee Childs. Voor de Nederlanders John van Lottum en Dennis van Scheppingen is het grastoernooi na één ronde voorbij.

Schalken, die de afgelopen maanden zocht naar de juiste vorm, had aan een uur en een kwartier voldoende tegen Childs. De Limburger verspeelde slechts zes games: 6-2, 6-1 en 6-3. Vanmiddag moet Schalken volgens het speelprogramma in actie komen tegen de Amerikaan Todd Martin.

De aan zijn rug geblesseerde Van Lottum maakte geen kans tegen de Rus Igor Andrejev. Na een paar games wist de 28-jarige Nederlander dat hij aan een onmogelijke missie bezig was. Hij kreeg opnieuw last van zijn rug. Na vier sets moest hij met een grimas op zijn gezicht zijn tegenstander als verliezer de hand schudden: 2-6, 6-2, 6-0 en 6-3. Van Scheppingen ging in vijf sets ten onder tegen de Italiaan Stefano Pescosolido: 4-6, 4-6, 6-4, 7-6 en 10-8. Daarna spoedde hij zich naar huis om zijn hoogzwangere vrouw bij te staan.