Renzo Piano voor uitbreiding Whitney gevraagd

Het bestuur van het Whitney Museum of American Art in New York heeft de Italiaanse architect Renzo Piano verzocht een plan in te dienen voor de uitbreiding van het museum. Vorig jaar nog werd een 200 miljoen dollar kostend ontwerp van het Office for Metropolitan Architecture (OMA) van de Nederlandse architect Rem Koolhaas afgelast wegens geldgebrek. Piano's ontwerp wordt bescheidener van opzet. Verdere details van het nieuwe uitbreidingsplan zullen later dit jaar bekend worden gemaakt. Volgens museumdirecteur Adam Weinberg zal in de komende vijf maanden worden onderzocht hoe expositieruimten en depots in de toekomst zullen worden ingedeeld. De afgelopen twintig jaar zijn er diverse mislukte pogingen gedaan om het museum aan Madison Avenue, een ontwerp van Marcel Breuer uit 1966, uit te breiden. Piano heeft over de hele wereld vele gebouwen ontworpen, waaronder het Centre Pompidou in Parijs.