`Millar gaf gebruik epo toe'

De Schotse wielrenner David Millar zou deze week tijdens zijn verhoor door de politie in Biarritz hebben toegegeven dat hij het bloeddopingmiddel epo heeft gebruikt. Het Franse sportblad L'Equipe schrijft dat vandaag.

Millar, kopman van de wegens doping in opspraak geraakte Franse Cofidis-ploeg, werd dinsdag in zijn woonplaats Biarritz aangehouden in het kader van het onderzoek naar het gebruik van en handel in verboden prestatiebevorderende middelen. Gisteren werd hij vrijgelaten. ,,Millar heeft bekend dat hij Eprex (erythropoietine) heeft gebruikt tijdens het uitoefenen van zijn beroep. Volgens de reglementen van de UCI staat dat gelijk met een positieve controle'', aldus L'Equipe, die meldt dat politie-agenten epo-ampullen hebben gevonden in de Millars woning.

Zijn aanhouding kwam anderhalve week voor het begin van de Tour de France. Net als in voorgaande jaren mikt de kopman van Cofidis weer op het veroveren van de gele trui in de proloog, die zaterdag 3 juli in de straten van Luik wordt gehouden. Als debutant won hij de proloog in 2000, vorig jaar won hij de laatste tijdrit in de Tour en werd hij in Canada wereldkampioen tijdrijden.

In België moet wielerbondscoach José De Cauwer zich binnenkort bij de rechtbank melden. Hij wordt verdacht van het bezit van en handel in amfetaminen.