Kravitz altijd maar onderweg

Op nummer 13 van de topvijftig staat deze week het liedje Where Are We Runnin'? van de Amerikaanse zanger Lenny Kravitz.

Kravitz staat niet bekend als een groot sportman, maar hij zingt wel graag over rennen. Nu vraagt hij zich af: waarheen rennen we? Vroeger had hij al eens een hit met het nummer Always On The Run (Altijd op de vlucht). Waarschijnlijk is Kravitz vaak onderweg. Daarom vraagt hij in een van zijn liedjes: `Are You Gonna Go My Way?' (Ga je toevallig mijn kant op?), of hij neemt het vliegtuig, in `Fly Away'.

Zo leeft hij ook. Niet alleen is Lenny Kravitz steeds op tournee om overal concerten te geven, hij heeft ook nog eens huizen op allerlei plekken. Een op de Bahama's, een in Miami, een in New Orleans en een in New York. Dat is bepaald niet bij elkaar om de hoek. Hij moet dan het vliegtuig nemen.

Maar hij vraagt zich af of dit wel een goede manier van leven is. Altijd druk, altijd onderweg, altijd racen over de vluchtstrook. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week: `24/7, no time, always runnin' here and there' (Nooit tijd, altijd aan het rennen, hier of daar).

Op jacht naar, ja, naar wat eigenlijk? Naar geld, zegt Lenny. Maar ook naar `de nieuwe Cavalli'. Wat dat is? Dat is mode. Roberto Cavalli is een Italiaanse mode-ontwerper van wie Kravitz graag mooie broeken en jasjes draagt. `Got to buy/ The new Cavalli/ Keep the skin tight and the booty in the air' (`Ik moet dat nieuwe pak van Cavalli hebben/ dat houdt je huid strak en je kont in de lucht').

Lenny's gitaar ronkt als een motor, de drummer roffelt als een opgejaagd paard. En verder rent hij: naar huis, naar een feestje, naar een concert. Kravitz hijgt: `Wat doen we nou toch? En waarom? Waar gaan we heen?'

Nou, het liefst naar dat huis op de Bahama's, zou je zeggen. Daar kan hij zijn ziel eens rust geven. Want die ziel van Lenny is overvol geraakt, zegt hij: `so much jibber jabber's/ cloggin' up our soul' (Zoveel geharrewar heeft onze zielen verstopt).

Dan kan je nog zo'n mooi pak van Cavalli dragen, een verstopte ziel is ook niks. Zeker niet voor een soulman als Lenny.

    • Hester Carvalho