Gesjoemel op moslimschool

Het ministerie van Onderwijs heeft ,,onregelmatigheden'' geconstateerd op de islamitische basissscholen El Amien I en El Amien II in Amsterdam. Het bestuur van de scholen heeft onder meer overheidsgeld verkeerd besteed. Ook waren de personeelsdossiers op de scholen niet op orde.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigde vanochtend dat het ministerie het schoolbestuur een brief heeft gestuurd over de onregelmatigheden. Het ministerie gaat mogelijk enkele honderdduizenden euro's terugvorderen van de scholen. De grootte van het bedrag moet nog worden vastgesteld, maar ,,het gaat zeker niet om enkele tientjes'', zei de woordvoerder.

Het schoolbestuur heeft declaraties ingediend voor lerarensalarissen terwijl die leraren er niet waren. Dat geld wil het ministerie terug. Daarnaast is er overheidsgeld bestemd voor het onderwijs doorgesluisd naar een steunstichting. De voorzitter van die stichting is ook voorzitter van het schoolbestuur. Dit geld moet volgens de woordvoerder alsnog gebruikt worden voor het oorspronkelijke doel.