Eigen nieuws

Heel groot huis

Dit is een huis, en daar wonen allemaal mensen en wij wonen op de onderste verdieping.

Eigen tekening van Felix Broese van Groenou, 5 jaar, uit Amsterdam

Eigen stripverhaal van Lucas Haiber, 7 jaar, uit Nijmegen

Discriminatie niet leuk

Ik heb deze tekening gemaakt, omdat ik wou laten zien dat discriminatie niet iets leuks is. En het is zeker niet leuk gediscrimineerd te worden.

Eigen nieuws en eigen strip van Laura Molenaar, 11 jaar, uit Hilversum

Jij

Jij, ik en jij,

later, jij en ik.

Ik

Jij

Allebei

Mooie neus,

lieve ogen,

prachtig haar

Jij en ik,

bij elkaar.

Eigen liefdesgedicht van Lisa Douma,

11 jaar, uit Leeuwarden

Kikkervisjes

Weet een kikkervisje wel dat hij kikker wordt? In het begin niet. Dan ziet hij eruit als een vis. Hij denkt dat alle vissen die hij ziet familie van hem zijn. Maar die weten beter. Die zwemmen langs hem heen. En kijken hem niet aan. Hier klopt iets niet, denkt de kikkervis. Ik hoor er blijkbaar niet bij.

Een paar dagen later krijgt hij pootjes. Eerst is hij erg verbaasd. Wat doen die vieze dingen aan mijn lijf? Het maakt het zwemmen voor een vis wel moeilijk. Dan komen er nog meer vieze dingen bij. En zijn vissenstaart valt eraf. Nu begint hij er iets van te begrijpen. Ik ben al die tijd bezig om kikker te worden.

Zo zie je maar weer. In het begin weet je er niets van. En aan het eind snap je alles.

Eigen waternieuws van Julika van Drongelen, 10 jaar, uit Delft