Weinig schade na storm

De schade die de westerstorm gisteren heeft aangericht valt mee. Mogelijk is dit toe te schrijven aan de vele voorzorgsmaatregelen die werden getroffen na het weeralarm van het KNMI. Veel evenementen in de buitenlucht waren afgelast. Wel woeien enkele bomen om en kwamen veel takken op de wegen, die voor verkeershinder zorgden. In Nijmegen en Zundert viel een boom op een huis, in Zevenbergen viel een boom op een auto. Niemand raakte daarbij gewond.

Volgens de Kustwacht heeft de scheepvaart weinig last van de zomerstorm ondervonden, doordat de recreatievaart vooraf voldoende gewaarschuwd was. Alleen een Pools zeiljacht met tien opvarenden aan boord kwam ter hoogte van Egmond in moeilijkheden. Het werd door twee reddingsboten van de KNRM naar Den Helder gesleept. De veerdienst Hoek van Holland-Harwich van de Stena Line werd tijdelijk gestaakt.

Het KNMI heeft afgelopen nacht het weeralarm ingetrokken. Volgens woordvoerder Monique Somers kwam de kracht van de storm redelijk overeen met de voorspelling. Zij heeft de indruk dat het weeralarm door het publiek goed werd begrepen en dat daardoor passende maatregelen zijn getroffen.