Voorkeur Muziek

Zomerconcerten

De serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw in de maanden juli en augustus heeft als thema `natuur' en begint 1 juli met een concert van het Radio Filharmonisch Orkest olv Hugh Wolf. Op het programma het Celloconcert van Dvorák met als solist Pieter Wispelwey en de Tweede symfonie van Schumann. De uitvoering van het Celloconcert is tegelijk het begin van een portret van Anton Dvorák, van wie deze zomer veel muziek klinkt.

Radio Filh. Orkest: 1 juni 20u15 res 020-6718345 (18u30: interview met Wispelwey).

Blondie

De laatste cd The Curse of Blondie mag niet de impact hebben gehad als het comebackalbum No Exit met de hit Maria uit 1999, maar Debbie Harry is nog even leuk als in haar punk-hoogtijdagen.

Gered van een uitzichtloos bestaan als lounge-zangeres, gaat ze weer opgewonden tekeer in uptempo orgelpop met de onnavolgbare powerdrums van Clem Burke. Het nummer The Rap maakte ze speciaal om ermee in The Sopranos te komen, dus werd het een reclamespotje voor New Jersey.

29 juni 013, Tilburg res 013-4609502.

Missa Solemnis

Het laatste concert dit seizoen van de zaterdagse Matinee in het Concertgebouw wordt gegeven door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en vier vocale solisten. Op het door Edo de Waart gedirigeerde programma staat de Missa solemnis van Beethoven, waarbij wordt gezongen door sopraan Hillevi Martinpelto, alt Brigitta Svenden, tenor Will Hartman en bas Kristin Sigmundsson.

Radio Filh. Orkest: 26 juni 14u15. Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345. Ook rechtstreeks Radio 4 en herh. 29 juni 20u02.