Van der Laan komt snel met nieuw plan voor MCO

Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) hoopt de Tweede Kamer maandag een nieuw voorstel te sturen voor de invulling van de bezuinigingen op het Muziekcentrum van de Omroep. Ze zei dat gistermiddag aan het eind van een debat in de Tweede Kamer, waarbij bleek dat de Kamer tegen haar voorstel is om het Radio Symfonie Orkest in zijn geheel op te heffen. De staatssecretaris en de Kamer hebben belangstelling voor een plan om een deel van het Radio Symfonie Orkest te laten fuseren met het Radio Kamerorkest. Maar daarover bestaan grote verschillen van mening binnen het MCO, terwijl bonden en musici tegen zijn. Ook brengt dat voorstel 1 miljoen minder euro op dan Van der Laan eist. ,,Een goede beslissing is er niet, alleen de minst slechte en het zal ook nooit een besluit zijn met een breed draagvlak.''