Uitbuitingsracisme

Anne-Ruth Wertheim geeft een glasheldere weergave van uitbuitingsracisme en concurrentieracisme (Opinie & Debat, 19 juni). Er valt geen speld tussen te krijgen. Echter, was dit in een tijd dat de al dan niet gediscrimineerde minderheden weinig of niets deden om zelf `angstaanjagend' over te komen, nu ligt dat anders. Door een niet te onderschatten percentage van de bevolking worden wij, autochtonen, beschouwd als varkensvlees etende barbaren en is het criminaliteitspercentage hoog, vooral onder Marokkanen.

Ik vraag mij wel af of zachte heelmeestes als Jan Pronk of Hans Dijkstal de oplossing zijn. Er zou óók uit de allochtone hoek best iets gedaan kunnen worden. Zolang dit niet of nauwelijks het geval is, spinnen Vlaams Blok-achtige partijen er garen bij. Misschien niet goed te keuren, maar wel begrijpelijk.

    • H.A.G. van der Stap