Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over het onsamenhangende en financieel rammelende plan om ontspoorde Antilliaanse jongeren op het rechte pad te krijgen. Welzijnswerkers en ambtenaren geven commentaar. Ned.2, 18.20-19.10u.

Netwerk. Een gesprek met de Turkse premier Erdogan die vorige week een bezoek aan Nederland bracht. Verder een reportage over wetenschappers in Wageningen die op satellietbeelden kunnen zien dat er illegaal tropisch regenwoud wordt gekapt in Kalimantan (Indonesië). Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer een reportage over de soms hoge salarissen van directeuren van ziekenhuizen en managers in de gezondheidszorg. Oud-voorzitter van het CNV Anton Westerlaken reageert in de studio. Ned.3, 22.55-23.30u.

Larry King Live. Oud-president van Amerika Bill Clinton over zijn boek My Life. CNN, 3.00-4.00u. & morgen 10.00-11.00u.

DOCUMENTAIRE

Helen's War. Portret van de levenslange activiste Helen Caldicott tijdens haar promotietoer van haar nieuwste boek The New Nuclear Danger. Gisteren door Floris-Jan van Luyn in tv-vooraf besproken. Ned.1, 22.50-23.50u.

SPORT

EK-voetbal. Voorschouwing en verslag van de eerste kwartfinale tussen Portugal en Engeland. Na deze partij een nabeschouwing. Ned.2, 19.55-22.45u.

PRAATPROGRAMMA

TV3. Giel Beelen, 's ochtends deejay op Radio 3, vertelt over de opvallende promo-campagne op de televisie voor zijn eigen programma. Ned.3, 19.30-20.00u.

Villa BVD. Gasten zijn sportpsychologe Felice Leenarts en cabaretier Bert Visscher. Wende Snijders treedt op. RTL4, 22.40-23.45u.

MUZIEK

Museumpleinconcert. Rechtstreeks in verband met het slechte weer uit de grote zaal van het Concertgebouw werken van Dvorák (Carnaval), Olthuis (wereldpremière Scherzo), Arutjurian (Trompetconcert) en Ravel (Bolero). Speciale gast trompettist Sergei Nakariakov. Ned.1, 21.30-22.50u.

Jazz: North Sea Jazz. Vooruitblik op het komende North Sea Jazz-festival. Met oude fragmenten van Santana, Patti Labelle en Tony Joe White. Ned.3, 0.30-1.02u.

AMUSEMENT

The Beachclub. Eerste aflevering van een nieuwe docusoap over de populaire strandclub Bloomingdale in Bloemendaal. In het programma maakt de kijker kennis met hippe gasten en het team dat de club leidt. Veronica, 21.30-22.05u.

FILM

Sweet November (Pat O'Connor, 2001, VS). In romantische dramadraak is Keanu Reeves een snelle reclamejongen die nodig eens een lesje in menselijkheid moet hebben. Dat krijgt hij van Charlize Theron. Zij belooft van hem een vrijer en blijer mens te maken, mits hij zich één maand aan haar durft over te leveren. Net5, 20.30-22.50u., onderbroken door reclame.

Sudden Death (Peter Hyams, 1995, VS). Actiefilm met Jean-Claude Van Damme. In poging om in een ijshockeystadion gegijzelde president van Amerika te bevrijden gebruikt hij onder meer vaatwassers. Veronica, 22.05-0.05u.

Valmont (Milos Forman, 1990, Fr./GB). Vierde verfilming van Choderlos de Laslos' brievenroman Les liaisons dangereuses uit 1782, waarin de verdorven Franse aristocratie zich overgeeft aan listig seksspel. Luchtig, oppervlakkig, laf en teleurstellend. Canvas, 23.25-1.40u.

Tommy (Ken Russell, 1975, GB). Op het barokke lijf van Russell geschreven verfilming van The Who's psychedelische rockopera over een doof-blinde jongeman die zich ontpopt tot flipperkastvirtuoos. Met o.a. Oliver Reed, Elton John, Eric Clapton, Tina Turner, Jack Nicholson, Keith Moon. BBC2, 1.00-2.50u.

RADIO

Kunststof. Schrijver en advocaat Oscar van den Boogaard vertelt over zijn nieuwste boek Inspiration Point. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van beeldhouwster Sofie Hupkens in het Friese Bakhuizen vertelt schrijver Karel Wasch over de glaskunstenaar Floris Meydam (1919), die in belangrijke mate het gezicht van Glasfabriek Leerdam heeft bepaald. 747AM, 21.04-24.00u.

Dubbel-O. Onder meer een reportage over weerbaarheidstrainingen voor leraren. Er zijn gewelddadige ouders die verhaal komen halen bij een docent over het ,,onrecht dat hun kind is aangedaan''. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.