Schorsing dreigt voor atleet Tim Montgomery

Voor de atleet Tim Montgomery, wereldrecordhouder op de 100 meter, dreigt een schorsing nu hij door het Amerikaanse antidopingbureau (Usada) is beschuldigd van het overtreden van de dopingregels. Als hij wordt geschorst, kan hij over anderhalve maand ook niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene. Montgomery is de partner van atlete Marion Jones. In de VS wordt ook onderzocht of de drievoudig olympisch kampioene zich aan de dopingregels heeft gehouden. Het Usada baseert zich bij de beschuldiging aan het adres van Montgomery mede op administratie die in beslag is genomen bij het Californische bedrijf Balco. Dat leverde topsporters behalve voedingssupplementen ook verboden prestatiebevorderende middelen, waaronder het zelf ontwikkelde spierversterkende hormoon THG.