BELGIË

Couleur Café

Het Brusselse festival Couleur Café op de voormalige op- en overslagterreinen van Thurn & Taxis beleeft dit jaar zijn 15de editie van 25 tot en met 27 juni. De kans bestaat dat het gebied met zijn prachtige spoorhallen even ten noorden van de binnenstad binnenkort voor bouwprojecten zal worden gebruikt, dus misschien is het de laatste keer op deze plek. Dansbare wereldmuziek, eten en drinken uit alle windhoeken en een ontspannen sfeer (kinderen tot 10 gratis welkom) kenmerkten het festijn de afgelopen edities. Dit jaar treden er zo'n 40 bands op, met onder meer Los Amigos Invisibles en Future World Funk (vrijdag), Ceux qui marchent debout en Raul Paz (zaterdag) en Toots and the Maytals, Buscemi en de blueslegende Roland van Campenhout (zondag).

Festival Couleur Café op het terrein van Turn (Tour) & Taxis, Picardstraat 2 (metrohaltes IJzer, Ribeaucourt of Belgica), 25 t/m 27 juni, vr en za 17-1u30u, zo 15u- 01u30u.

Not done!

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen stelt deze zomer het 'kunstenaarsboek' voor. Niet om te lezen, soms zelfs letterlijk onleesbaar want half verbrand of doorboord door kogels: het boek als ding, als object, gemaakt door beeldend kunstenaars. Met Antwerpen als Wereldboekenstad vond het Muhka zo een onverwachte invalshoek naar de moderne kunst, waar het boek toch vooral gebruikt wordt als bijproduct, catalogus of naslagwerk. De expositie gaat uit van het alom begeerde internationale fonds van ruim 100 kunstenaarsboeken dat de uitgever Imschoot opbouwde en dat onlangs door het Muhka integraal werd verworden. Met werk van oa Lawrence Weiner, John Baldessari, Jan Fabre en Sol Lewitt en Diana Thater. Not done! Het KUNSTenaarsboek, Museum van Hedendaagse Kunst, Leuvenstraat 32, Antwerpen, t/m 29 aug, di t/m zo, 10-17u .Inl 0032 32609999.

En verder

Internationaal cartoonfestival, t/m 5 sept, Lagunahal Duinbergen, Knokke-Heist 0032 50630430.