Voogdij

Kate Hudson heeft net zo'n hartverwarmende lach als haar moeder Goldie Hawn, en die lach is helaas lang niet het enige dat in Raising Helen het hart moet verwarmen, wnt er komen ook nog schattige kinderen in voor en sexy dominees en lieve buren. In Raising Helen wordt Helen (Hudson) de voogdij opgedrongen over de drie kinderen van haar zuster, die bij een auto-ongeluk is omgekomen. Helen lijkt daar helemaal niet geschikt voor, want ze is jong, ze woont in Manhattan en ze is de assistente van de baas van een modellenbureau. Maar omdat het script dat van haar verlangt, verhuist ze naar Queens, neemt een baan bij een firma in tweedehands auto's en gaat met de dominee naar de dierentuin, alles met die hartverwarmende lach. Logisch dat de kinderen niet naar Helens andere zuster (Joan Cusack) gaan, die in New Jersey woont en taarten bakt, want zij kijkt er zuur bij. Raising Helen werd geregisseerd door Garry Marshall. Met moeder Goldie maakte hij Overboard (1987), ook al geen hoogtepunt in beider carrières. BS

Raising Helen. Regie: Garry Marshall. Met: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack. In: 44 bioscopen.