Sprookjeshuwelijk definitief voorbij

Het Pakistaanse sprookjeshuwelijk is definitief voorbij. ,,Ik kondig met diepe droefheid aan dat Jemima en ik gescheiden zijn'', zei Imran Khan, vroeger cricketidool en nu top-politicus, gisteren in een verklaring. Khan was in de jaren zeventig en tachtig een absolute vedette. Hij was onovertroffen in zijn sport en dook in het Londonse nachtleven voortdurend op met knappe meisjes aan zijn zijde. In 1995 trouwde de toen 42-jarige Khan met de toen 21-jarige Britse schone Jemima Goldsmith, dochter van miljardair en europarlementslid Sir James Goldsmith. Khan zei zijn playboy-verleden voorgoed vaarwel en investeerde voortaan al zijn energie in een politieke carrière. Goldsmith bekeerde zich tot de islam en ruilde haar designkleren in voor de sobere traditionele Pakistaanse kleding. De eerste twijfels over hun relatie ontstonden vorig jaar. Jemima keerde met de twee zonen, Sulaiman (7) en Qasim (4), terug naar Londen, terwijl haar man in Pakistan bleef. Gisteren werden de vermoedens bevestigd en kwam er na negen jaar een einde aan het sprookje. De foto toont Imram en Jemima Khan in beter dagen, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2002.