Lobbyen voor de vleesindustrie

De voorzitter van de Productschappen vee, vlees en eieren (PVE) Jos Ramekers (57), is vorige week gekozen tot bestuurslid van het International Meat secretariat (IMS). Het bestuur bestaat uit tien mensen uit de belangrijkste vee- en vleesproducerende landen. Volgens Ramekers is een zetel voor Nederland belangrijk, want ,,de laatste jaren hebben we veel met dierziekten te maken gehad. Binnen het IMS bespreken we bijvoorbeeld hoe we moeten omgaan met vaccinatie. Wanneer dat nu plaatsvindt zijn de grenzen direct potdicht.'' Ook de handelsbeperkende maatregelen zijn volgens hem onderwerp van gesprek.

Ramekers studeerde bedrijfseconomie en werkte begin jaren tachtig voor het ministerie van Economische Zaken als beleidsmedewerker. Daarna stapte hij over naar het ministerie van Landbouw. Ramekers was tevens voorzitter van werkgeversorganisatie SVO.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem