`Iran laat acht gevangen Britse soldaten vrij'

Acht Britse militairen die maandag in Iraanse territoriale wateren werden aangehouden zijn vandaag vrijgelaten, zo meldde vanmiddag het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Minister Kamal Kharrazi had de vrijlating vanochtend al aangekondigd. De Iraanse televisie had gisteren nog laten weten dat de Britten zouden worden berecht. Maar Kharrazi's ministerie liet weten dat de Britse erkenning dat het fout was geweest de Iraanse territoriale wateren binnen te gaan, voldoende was om tot vrijlating over te gaan. De mededeling werd bevestigd door het Iraanse leger. De Britten voeren in kleine patrouilleboten op de grensrivier de Shatt al-Arab toen ze werden onderschept door de Iraanse Revolutionaire Garde. De mannen werden gisteren geblinddoekt op de Iraanse televisie getoond. De betrekkingen tussen beide landen zijn tamelijk ongemakkelijk.