Geen snel geld

,,Wij beloven geen gigantische rendementen. De ervaring leert dat dat aanzienlijke problemen kan opleveren. Neem die leaseconstructies – ik zag er al weinig in toen de bomen op de beurs tot in de hemel leken te reiken.'' Aan het woord is Eric Schneijdenberg (36), de nieuwe directeur van Holland Beleggingsgroep, een onderdeel van verzekeraar Allianz Nederland.

Schneijdenberg studeerde rechten en doorliep de heao. Tussen 1996 en 2000 werkte hij voor een Fins chemieconcern als bedrijfsjurist. Daarna stapte hij over naar Allianz, waar hij het marktaandeel van de Holland Beleggingsgroep de komende jaren iets hoopt uit te breiden. ,,Ik mik op een langzame, maar gestage groei. Groeiplannen zijn niet zo makkelijk te realiseren. We hebben nu een marktaandeel van 3 procent. Ik ga echt niet vertellen dat we binnen drie jaar op tien procent zitten. We moeten wel realistisch blijven en eerlijk zijn tegenover onze klanten.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem