Geen hoger beroep in zaak zanger Bertrand Cantat

De Franse zanger Bertrand Cantat en de familie van actrice Trintignant zien af van hoger beroep. Cantat werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens doodslag van zijn vriendin Marie Trintignant. De rechtbank van Vilnius in Litouwen achtte hem schuldig aan haar dood. De Franse actrice stierf na een ruzie in een hotel in Vilnius op 1 augustus 2003 in Parijs. Het hoger beroep stond gepland voor donderdag 30 juni. De advocaat van Cantat wilde een vermindering van de straf, de familie van de actrice een hogere. Tijdens de rechtszaak heeft Cantat toegegeven zijn vriendin te hebben geslagen, maar niet hard genoeg om haar te doden. Cantat zit gevangen in Vilnius. Nu hij afziet van hoger beroep kan hij verzoeken de rest van zijn straf in Frankrijk uit te zitten. De vier zonen van Trintignant kunnen nu de Litouwse zaak is afesloten in Frankrijk een civiele procedure tegen de zanger beginnen.