Stroomleveranciers

Een op de zes Nederlanders (17 procent) denkt na 1 juli op enig moment te veranderen van elektriciteitsleverancier. Een op de vijftig (2 procent) wil dat zo snel mogelijk doen. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd Nederlandse gezinnen door het Platform Versnelling Energieliberalisering. Sinds de vorige publieksmonitor van april hebben zich geen grote veranderingen voorgedaan. De meeste Nederlanders lijken niet warm te lopen voor het onderwerp.

De bekendheid met de energieliberalisering is wel fors toegenomen: 90 procent is daarvan op de hoogte. Gevraagd naar de datum, weet bijna de helft van de ondervraagden spontaan de juiste datum te noemen. Een halfjaar geleden was dat nog maar 1 procent. Randstedelingen van tussen de 35 en 54 jaar oud `scoren' het hoogst.