Schot Docherty al na drie weken weg bij hockeyselectie

Drie weken na zijn uitverkiezing voor de Nederlandse hockeyploeg is de olympische droom van de geboren Schot Laurence Docherty voorbij. Bondscoach Terry Walsh verwijderde de 24-jarige middenvelder van HCKZ gisteren uit zijn voorlopige selectie, omdat de naturalisatieprocedure meer tijd in beslag neemt dan verondersteld. ,,Theoretisch is het mogelijk dat hij nog voor `Athene' zijn Nederlandse paspoort ontvangt, maar er zijn te veel onzekerheden om daarop te wachten'', aldus bondscoach Terry Walsh. Ook zijn collega Marc Lammers van de vrouwenploeg bracht zijn selectie terug, van twintig naar achttien speelsters. Afvallers zijn spits Kim Lammers en verdedigster Sabine Romkes, beiden van Laren. Eerder vielen keepster Eveline de Haan (KZ) en aanvalster Karlijn Petri (Victoria) al af.