Franse Gele Gids wil in juli naar de beurs

France Télécom hoopt in juli met de beursgang van zijn dochter Pages Jaunes (Gele Gids) 1,79 miljard euro euro binnen te halen. Het wil tot maximaal 43 procent van de dochter verkopen. Dat meldt vandaag de Financial Times.

Pages Jaunes maakte vandaag op zijn website bekend dat voor de beursgang een introductieprijs is gekozen die varieert van 13,20 tot 15,20 euro per aandeel.

Hoewel het de grootste beursgang sinds twee jaar in Frankrijk is, wijzen financiële analisten er op dat het Europese beursklimaat nog almaar lastig is voor beursgangen, zoals Deutsche Post afgelopen weekeinde bewees, die na kritiek van beleggers de beursgang van zijn dochter Postbank op het laatste moment met twee dagen moest uitstellen en de introductieprijs verlagen.

Eerder al moesten in Frankrijk Snecma, die vliegtuigmotoren maakt, en IDM, een Franse biotechnologiebedrijf, hun beursambities temperen, hoewel bioMérieux, dat diagnose-apparatuur maakt, gisteren verklaarde juist wel met zijn beursgang door te gaan.

Le Groupe Pages Jaunes (vorig jaar een nettowinst van 183 miljoen euro op een omzet van 917 miljoen euro) wordt verkocht omdat het moederbedrijf France Télécom geld nodig heeft om de minderaandeelhouders te kunnen uitkopen in Wanadoo, zijn internetaanbieder.

Voor de particuliere belegger hanteert Pages Jaunes een introductieprijs die varieert van 12,90 tot 14,90 euro per aandeeel.