Dood van Britse fan smet op zege

De euforie in Engeland over het bereiken van de kwartfinales bij het EK voetbal, na de 4-2 overwinning gisteravond op Kroatië, wordt overschaduwd door de dood van een Engelse supporter. Een 27-jarige fan werd vannacht na het laatste groepsduel van Engeland in de straten van Lissabon doodgestoken.

De supporter werd het slachtoffer van een roofoverval, terwijl hij met vele andere landgenoten feestvierde op een van de grote pleinen in de Portugese hoofdstad. De moord vond plaats in de wijk Rossio in het centrum van Lissabon. De Brit werd in het hart geraakt en overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een verdachte uit de Oekraïne is in hechtenis genomen. Vandaag wordt hij voor de rechter gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie houdt de dood van de Engelsman geen direct verband met het Europees kampioenschap voetballen. ,,Het lijkt op een poging van een roofoverval, maar het voorval is nog in onderzoek.''