Rekenen op het EK

Wanneer Duitsland woensdag van Tsjechië verliest en Nederland tegen Letland gelijkspeelt, eindigen drie landen met twee punten in poule D. Welk land zich dan naast Tsjechië plaatst voor de kwartfinale, hangt af van de doelsaldi.

Wanneer twee of meer landen gelijk eindigen in de poule, telt eerst het puntentotaal uit de onderlinge ontmoetingen. In dit geval zijn dat alleen gelijke spelen. Vervolgens wordt gekeken naar de doelsaldi uit de onderlinge duels. Als dit geen winnaar oplevert, wordt gekeken naar het aantal gescoorde doelpunten bij de onderlinge wedstrijden. Biedt dit geen uitkomst. dan telt de coëfficiënt (punten gedeeld door het aantal wedstrijden) van de voorrondes van WK 2002 en EK 2004.

Bij winst van Duitsland tegen Tsjechië zijn de Duitsers zeker van plaatsing. Wanneer Nederland wint van Letland en Duitsland verliest punten tegen Tsjechië,dan is Oranje zeker van plaatsing. Wint Letland en verliest Duitsland, dan mogen de Balten door.