Ray Charles vrolijk begraven in LA

De zanger Ray Charles, eerder deze maand overleden op 73-jarige leeftijd, is vrijdag in Los Angeles begraven na een uitbundige muzikale bijeenkomst waarbij `The genius of Soul' twee uur lang met veel handengeklap en vrolijke uitroepen eer werd bewezen door vijftienhonderd aanwezigen, alle uitgenodigd. Filmster Clint Eastwood was aanwezig, evenals de zangers Little Richard en Johnny Mathis. Er werd onder andere opgetreden door Stevie Wonder, B.B. King, saxofonist David `Fathead` Newman, de countryzangers Glen Campbell en Willie Nelson en jazztrompetist Wynton Marsalis. ,,We zijn hier om feest te vieren en de Heer te prijzen'', zei dominee Robert Robinson Sr, een van de twaalf kinderen van Ray Charles. Een zestig leden tellend koor droeg daaraan zingend en klappend bij met een vele malen herhaald `Hallelujah!' Dominee Jesse Jackson zei dat de hemel muziek wilde en dat God daarom Ray Charles daar naartoe had laten halen.