Prijzen voor jeugdtv

Vijf Nederlandse producties hebben prijzen gewonnen op het belangrijke kindertelevisiefestival Prix Jeunesse International in München: Knofje, Piece of Cake, Girls, Dunya & Desie en Zig Zag: de Bataviawerf in Lelystad.

Voor het festival leverden 120 televisiestations uit 69 landen hun beste televisiewerk in. Een internationale jury selecteerde uit de 280 inzendingen 89 voor de competitie. Die zijn vorige week op het festival vertoond.

De KRO won drie prijzen. Knofje kreeg de eerste prijs in de categorie fictie tot zes jaar, Piece of Cake: Peanut Butter werd derde in de categorie non-fictie tot zes jaar en Zig Zag: Bataviawerf in Lelystad eerste in de categorie licht entertainment van zeven tot vijftien jaar.

De NPS kreeg een eerste prijs voor de serie Dunya & Desie in de categorie fictie, van twaalf tot vijftien jaar. Bij non-fictie twaalf tot vijftien jaar ging de eerste prijs naar Girls van de IKON.