McCartney geeft zijn tweede concert in Rusland

Paul McCartney trad gisteravond op voor 50.000 mensen op het plein voor het Hermitagemuseum, het voormalige tsarenpaleis in Sint Petersburg. Het was voor de ex-Beatle McCartney, na een concert vorig jaar op het Rode Plein in Moskou voor een publiek van 20.000 fans, nog slechts het tweede optreden in Rusland. De muziek van The Beatles was daar ooit verboden omdat die een verderfelijke westerse invloed zou hebben op de communistische jeugd. Maar vorig jaar werd het concert in Moskou, waar McCartney Back in the U.S.S.R. zong, ook bijgewoond door de Russische president Poetin. Een deel van het publiek kwam gisteren uit Moskou met extra ingelegde treinen. De prijzen van de kaartjes van het concert, dat het drieduizendste van McCartney zou zijn, varieerden van 25 tot 2000 euro.