Leider extremisten Algerije gedood in legeroperatie

De Algerijnse veiligheidsdiensten hebben de leider van een van de belangrijkste moslimextremistische groepen in het land gedood, zo is gisteren door het leger bekendgemaakt. Het betreft Nabil Sahraoui, leider van de Salafistische Groep voor Prediking en Strijd (GSPC), die met een aantal medestanders werd gedood in de provincie Bejaia, 200 kilometer ten oosten van Algiers. Onder Sahraoui, die de leiding van de GSPC ongeveer een jaar geleden overnam van de als te gematigd beschouwde Hassan Hattab, knoopte de GSPC banden aan met het terreurnetwerk Al-Qaeda. Vorige week maakte de GSPC bekend dat zij voortaan ook buitenlanders en buitenlandse belangen in Algerije als doelwit beschouwde. De groep zou ongeveer 700 strijders tellen en op dit moment sterker zijn dan de Gewapende Islamitische Groep waarvan zij zich in 1998 afsplitste.