`Gegen die Wand' wint Duitse filmprijs Lola

De film Gegen die Wand van Fatih Akin is door de Duitse Filmacademie gekozen tot beste Duitse speelfilm. Akin won de `Lola' voor beste regisseur, Birol Uenel die voor beste acteur en Sibel Kekilli werd onderscheiden als beste actrice. Aan de Gouden Lola is een bedrag van 500.000 euro verbonden. Gegen die Wand gaat over een jonge Turks-Duitse vrouw die zonder liefde een man trouwt om te ontsnappen aan haar omgeving. De film won in februari een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Er waren vrijdag ook prijzen voor het voetbaldrama Das Wunder von Bern van Sönke Wortmann en an Kroko van Sylke Enders. Voor zijn bijzondere verdiensten kreeg de acteur Mario Adorf een ereprijs. Beste buitenlandse film was Lost in Translation van Sofia Coppola. De Filmprijs is met een totaalbedrag aan prijzen van drie miljoen euro de bestbetalende cultuurprijs van Duitsland.