`Een wonderschoon gevecht'

De internationale media waren laaiend enthousiast over de strijd tussen Tsjechië en Nederland. `Dit duel had ook in 6-6 kunnen eindigen.'

De strijd tussen Nederland en Tsjechië was de beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Daar zijn de buitenlandse media het wel over eens. ,,Een wonderschoon gevecht'', deelt de Tsjechische krant Nedelni Blesk gisteren aan beide elftallen een compliment uit. Om er voor de Tsjechische ploeg aan toe te voegen: ,,Jongens, jullie zijn de ware kampioenen. Dit was de beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Dit duel had ook in 6-6 kunnen eindigen.'' Nedelni Svet schrijft dat de aanvallende kwaliteiten in het veld het dit keer ruimschoots wonnen van de defensieve.

,,Nederland-Tsjechië boeide voortdurend, al zullen beide teams niet blij zijn geweest met de defensieve zwaktes die aan het licht kwamen'', meldt The Times in Engeland. De Tsjechen, die een achterstand van 2-0 omzetten in een overwinning van 3-2, kregen de meeste lof. Maar de frisse start van Oranje maakte ook indruk. ,,Dit was de voetbalhemel voor de echte liefhebber'', schrijft de Britse krant The Observer.

,,Een adembenemende voetbalavond'', meldde het Duitse blad Bild zondag. ,,Mijn god, wat zijn die Tsjechen sterk'', voegde krant er aan toe. ,,Hopelijk nemen de Tsjechen woensdag tegen Duitsland een rustdag.'' Wanneer Duitsland van Tsjechië wint, kan het Nederlands elftal naar huis.

Het Franse sportblad L'Equipe spreekt van een historisch duel. ,,Niet eerder zijn twee landen er in geslaagd de toeschouwers in het stadion en de mensen achter de tv zo te boeien. Nederland en Tsjechië brachten een wedstrijd vol spanning. Het is onmogelijk om het grote aantal kansen te beschrijven.''

In Italië legde de sportkrant La Gazzetta dello Sport bij de wissel van Robben een link met de handelwijze van de Italiaanse bondscoach Trapattoni in het duel van Italië met Zweden (1-1). ,,Trapattoni haalde met Cassano de beste man van Italië van het veld. Advocaat leek Trapattoni wel. In een poging in te grijpen op het veld ging in de praktijk het overwicht verloren en uiteindelijk ook de wedstrijd.''