Basketbalcoach Jackson vertrekt bij LA Lakers

Vier dagen nadat zijn team de NBA-finale van de Detroit Pistons verloor, heeft coach Phil Jackson ontslag genomen bij de LA Lakers. De basketbaltrainer maakte zaterdag bekend dat hij bij de club vertrekt. Het contract van de 58-jarige Amerikaan liep volgende maand af, maar Lakers had hem een nieuwe baan binnen de club aangeboden. ,,Na drie titels misten we de kans om een vierde kampioenschap binnen te halen'', sprak Jackson. ,,Daardoor is het een afscheid met gemengde gevoelens. Maar het is tijd voor een pauze zodat ik rustig kan nadenken over mijn toekomst. Ik waardeer de organisatie, de fans en eigenaar Jerry Buss zeer.'' Jackson is de succesvolste NBA-coach uit de Amerikaanse basketbalhistorie. In zijn carrière als trainer won hij 832 wedstrijden en verloor hij 316 duels; een winstpercentage van 72,5 procent. Geen enkele coach behaalde zo'n hoge score. Negen keer leidde hij een team naar de NBA-zege, daarmee staat hij op gelijke hoogte met Red Auerbach (Boston Celtics).