`UWV binnen budget 2003'

De personeelskosten van uitkeringsinstantie UWV zijn in 2003 binnen het budget gebleven. De budgetoverschrijding voor het extern personeel werd gecompenseerd door een besparing op intern personeel. Dat schreef UWV donderdag in een brief aan minister De Geus (Sociale Zaken) die deze krant gisteren kreeg. De Geus vroeg eerder deze week opheldering over onverwacht hoge uitgaven aan tijdelijk personeel. UWV gaf daaraan vorig jaar 135 miljoen euro uit, terwijl er een bedrag was voorzien van 40 miljoen euro. UWV bevestigt dat, maar schrijft 128 miljoen euro minder te hebben uitgegeven aan intern personeel dan begroot. ,,Het UWV [is] binnen het personele budget 2003 gebleven.'' De minister bespreekt de budgetoverschrijding volgende week donderdag met de Tweede Kamer. Het UWV kwam begin dit jaar in opspraak door een budgetoverschrijding voor de bouw van het hoofdkantoor in Amsterdam. Bestuursvoorzitter T. Joustra moest daarop het veld ruimen.