't Zal je kind maar wezen

Annette Speelt brengt in een nagebouwde Jordanese gelagkamer een toneelversie van 't Schaep met de 5 pooten, de populaire tv-serie uit 1969-1970 van Eli Asser, met liedjes van Harry Bannink. De voorstelling laat ook ruimte voor actualiteiten en gastoptredens van bekende Nederlanders.

,,De vier acteurs spelen met verve dat ze de gangmakers van een gezellige avond zijn. Kristen Denkers doet grappig Adèle Bloemendaal op z'n Jordanees na, Michel Sluysmans is ingehouden wrang als wijlen Leen Jongewaard, Jorrit Ruijs maakt werk van de bijrollen en Thijs Römer is zonder meer de beste in de rol van zijn grootvader Piet met dezelfde flair en dezelfde onopgesmukte vanzelfsprekendheid.''

Henk van Gelder, 14 juni 2004

T/m 26/6 Bellevue Amsterdam. Inl. 020-5305301 of www.annettespeelt.nl.

ccccC