Moslimomroep voor rechter

Vier redacteuren die geschorst zijn door de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) stappen naar de rechter. Zij worden bijgestaan door journalistenvakbond NVJ.

De vier werden geschorst nadat zij bezwaar hadden gemaakt tegen een uitzending van de NMO. In die uitzending werden aantijgingen tegen de NMO weersproken. In publicaties waren onder meer vraagtekens gezet bij de achterban van de NMO. De journalisten vonden dat een omroep niet over zichzelf moet berichten. Ook hadden zij bezwaar tegen de invloed van de directeur op het programma. Drie journalisten kregen geen verlenging van hun contract. De vierde redacteur die in vaste dienst was, is ontslagen. De NVJ maakt ook bezwaar tegen het feit dat de NMO geen programmastatuut overlegt. De directeur van de NMO was niet bereikbaar voor commentaar.